معرفی کتاب تئوری انتخاب
متاسفانه آمار تصادفات جادهای در کشور ما خیلی بیشتر از میانگین جهانی است. معمولا اعداد و ارقام مربوط به فوتوجرح، علیالخصوص در ایام مسافرتهای نوروز، به صورت مستمر از رسانههای جمعی به اطلاع میرسد و مردم هم طبق معمول اظهارنظرهای خاص خود را دارند. اگر پای صحبتهایشان بنشینید بیشتر آنها به وضع ایمنی و استاندارد جادهها و کیفیت اتومبیلهای وطنی گله دارند و علت اصلی این حجم تلفات را صرفا همین دو مورد میدانند. به ندرت پیش میآید کسی عنوان کند سبک رانندگی ایرانیها نیز به اندازه دو عامل قبلی بر این آمار تاثیرگذار بوده است. کتاب تئوری انتخاب قطعا در مورد تصادفات و حوادث نیست اما معتقدم مطالعه آن حتی در کاهش نرخ تلفات جادهای نیز میتواند موثر باشد.
تئوری انتخاب از روانشناسی مدرن میگوید
کتاب تئوری انتخاب در مورد روانشناسی نوین است و سعی دارد مکتب پیشین روانشناسی یعنی «کنترل بیرونی» را به چالش بکشد. اگر بخواهم کل کتاب را در یک کلمه خلاصه کنم واژه «اختیار» قطعا واژه مناسبی است. حدس میزنم کارکرد این کتاب در ایرانِ ما بیشتر از هر نقطهای از دنیا باشد، چرا که اساسا مردمانی هستیم که دلایل همه ناکامیهای خود را در بیرون از «خود» جستجو میکنیم. بگذریم.
این نظریه عنوان میکند که افراد، ناخوشنود یا به عبارتی بدبخت نمیشوند، مگر اینکه پیش از آن بدبختی را «انتخاب» کردهباشند. در مورد خوشبختی نیز ایده مشابهی را ارائه میدهد. مطالعه این کتاب به ما کمک میکند تا با پذیرفتن واقعیتهای زندگیمان، بتوانیم قدمهای عملی در راه بهتر شدن آن برداریم.
تئوری انتخاب انگیزشی نیست!
نکته مهم در مورد کتاب تئوری انتخاب این است که کاملا علمی است و به هیچ وجه کتاب انگیزشی به حساب نمیآید. علیرغم عطش جامعه برای استقبال از کتاب های انگیزشی بازاری، به دلایل متعدد تمایلی به مطالعه این نوع کتابها ندارم و طبیعتا به کسی هم معرفی نمیکنم.
یکی از مزیتهای «تئوری انتخاب» را در این میدانم که درِ باغِ سبز به کسی نشان نمیدهد. در هیچ جایی از کتاب عنوان نشده که: به زندگی خوب فکر کن تا زندگی خوب به تو فکر کند! بلکه برعکس، انسان ها را به مسئولیت پذیری و تلاش بیشتر دعوت میکند و به صورت ضمنی از آنها میخواهد که از این خواب خرگوشی بیدار شوند!
خرید کتاب تئوری انتخاب
امیدوارم حجم زیاد کتاب (حدود 600 صفحه) باعث نشود که مطالعه آن را به تعویق بیندازید. در هنگام خرید دقت کنید که فقط و فقط ترجمه علی صاحبی از انتشارات سایه سخن را «انتخاب» کنید. این انتخاب قطعا شروعی برای انتخابهای بزرگتر در زندگی شماست.
8 دیدگاه
مهدی خوشنودی
3 سال قبلمقدمهی خیلی خوبی رو انتخاب کردی براش. کتاب خیلی به نظرم جذاب اومد، رفت تو لیست خریدم 🙂
یوسف فراهانی
3 سال قبلچه خوب. قول میدم از خوندنش پشیمون نشین 🙂
فرزاد یوسف زاده
3 سال قبلاصولا اهل خوندن کتاب های روان شناختی نیستم اما بدم نمیاد این کتاب رو بخونم. تا الان توی این سن چندین بار به دلیل عدم شناخت کافی از خودم و بازداشتن خود درونیم از قبول واقعیت بیرونی، انتخاب های نابجا کردم که مسیر زندگیم رو تغییر داد. امیدوارم این کتاب بتونه نگرش انتخاب صحیح رو بهم آموزش بده.
یوسف فراهانی
3 سال قبلفرزاد عزیر
قطعا این کتاب توی حل مساله ای که مطرح کردی خیلی می تونه کمکت کنه.
سروش ترک زاده
3 سال قبلسپاس از معرفی این کتاب که بنظر خیلی جالب میاد. اگر چند پاراگراف از متن کتاب را برای مخاطب می نوشتید، خیلی کمک می کرد که با نثر کتاب آشنا بشیم 🙂
این کتاب توی لیست من هم رفت 😉
یوسف فراهانی
3 سال قبلسروش جان
نثر کتاب به شدت روان و خواندنیه.
چقدر خوب ?
نوید
3 سال قبلآقا یوسف عزیز ممنونم بابت معرفی این کتاب و کتاب کافه وصال.
ایشالا در آیندهی نه چندان دور میخونمشون. چندتا نوشتههای کمتر تخصصیتو خوندم، قلم خیلی خوبی داری.
راستی هنوزم معتقدم نمایشگاه کتاب به نفعمه، ولی خوب در طولانی مدت هممون ضررشو میبینیم ممنون بابت شفافسازی. خلاصه اینکه دمت گرم و بعدا مزاحم میشم برای نوشتههای تخصصیت.
یوسف فراهانی
3 سال قبلدر خدمتتون هستیم برادر 🙂